lördag 11 april 2015

Bäcköring- och regnbågsfiske

Plockade upp Anders för en tur i de djupa skogarna för lite bäcköringsfiske. Det är alltid lika spännande att smyga längs bäcken med lätta spön, rullar och linor. Väl framme kunde vi konstatera att vattennivån var ganska låg.Vi fiskade av ståndplatser utan att känna något inledningsvis. En hel del bäcksländor i farten. En titt under stenarna visade på gott om nymfer och larver.Anders som tidigare vägde in på flugvikt siktar in sig på tyngre öringklasser och behöver således äta och fika därefter...


Efter fikat tog vi nya tag. Jag provade med nymffiske och Anders med streamer. Under en kortare period högg det och vi lyckades landa varsin öring och tappa ett par.
Lite senare på dagen började även små dagsländor att kläcka, men inte tillräckligt för att öringen skulle börja vaka. Det kändes lite trögt i det låga vattenståndet så vi åkte till regnbågssjön istället.


Väl framme kunde vi se att regnbågen var ordentligt i farten. Fisken tog någon under ytan och vi knöt på små flymfer.


Vi hann inte att göra många kast innan första regnbågen klev på.Vi hade ett par riktigt fina timmar med flera landade regnbågar och öringar innan solen gick ner och vaken dog ut.
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar