lördag 2 april 2016

Havsöringspremiär och måskalas

April månad och havsöringspremiär! För många lika heligt som julafton!  Hämtade upp Fredrik tidigt på morgonen och någon timma senare anlände vi till öringviken. Extremt lågt vatten, men det var på väg upp. Sydvinden var inte snäll och vi bestämde att börja fisket i en lävik.

Jag knöt på en vaskebjörn och Fredrik en polarmagnus. Vi började fiska flugorna på knädjupt vatten mellan tångruskorna. i andra kastet small det på en öring som hoppade glatt innan den hamnade i håven. Ingen jätte precis, men en ganska skaplig start på dagen!Vi fiskade av viken och kände inget mer. Den gode Jörgen dök upp och bestämde oss för att flytta på oss. Vi hamnade i en vik där sydvinden låg på, men vi kunde få lite lä från en klippa. Ingenting hände och vi tog lunch. Under tiden hann vattnet stiga rejält och när vi gick ut för en andra omgång fick Fredrik först drilla en mindre öring och sedan var det min tur.

Det hände inte så mycket mer. När vi gick hem såg vi flera måsar dyka och kalasa på borstmask. Vi fiskade av viken och lyckades lura en liten öring som klev av innan håvning. Det var ganska intressant att se måsarnas jakt. Märkligt att inte öringen var mer på hugget. En ganska trög premiär för våran del, men det gör inte så mycket. Med gott sällskap och mycket skratt blev det en fin dag och nu är fiskesäsongen på gång på riktigt!
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar