söndag 15 december 2013

Planering och återblickar

Vi hade en liten adventgathering hemma hos Christian för att planera 2014. En hel del fiskevårdsarbeten behöver göras, både i Ätran och i  dess biflöden. Det finns några biflöden som vi vill utforska som eventuellt kan ha en stor potential.

Vi gjorde också en liten tillbakablick på säsongen 2013 och kunde konstatera att det varit ett fantastiskt år! Vi har fått upp antalet öringar på koncentrerade sträckor av ån och flera öringar över kilot och en del runt två kilo har fångats. Detta dokumenterades dels med en filminspelning en magisk dag i maj och det dokumenterades i en fin artikel i Allt om flugfiske.
Många sportfiskare har uppskattat fisket och flera har bidragit med feedback på vad som är bra men också på vad som kan göras bättre. Vi är mycket tacksamma för all återkoppling!

Vi är alla överens om vikten av att vårda vattnet väl med fortsatt kvotering och en utökning av fisketillsynen.  När det gäller de fiskevårdsåtgärder vi gjort under året fick vi det bästa kvitto man kan få. På en 4 veckor gammal/ny lekbädd kunde vi se två öringhonor på 35-45 cm omgiven av ett gäng öringhannar lägga sin rom. Stort! När det gäller fiskevårdsarbetet har fler nya ansikten dykt upp och hjälpt till vilket vi är evigt tacksamma för! Fler är välkomna! Vi får inte glömma fisket i Såken. Under en veckas fiske i Såken kom det upp flera fina gösar med en praktfisk på nära 8 kg! 

Som många känner till har ju hotet om vattenkraftsutbyggnad i Buttorp svävat som ett mörkt åskmoln över bygden. Älvräddarna tog tag i saken och ordnade en manifestation som trots ösregn och halv storm lockade ett hundratal lokalbor och långväga gäster. Svenljunga kommun lyssnade och fattade beslut om ett naturreservat. Många människor har bidragit med stöd och visat stort engagemang. Fantastiskt roligt! Det ger energi inför arbetet 2014 och det skapar hoppfullhet inför framtiden.

Som alltid blir det gofika när man hälsar på hos Christian :)
Nyheter och mer information kommer att presenteras på vår hemsida inom kort. Vi passar på att önska alla en riktigt God Jul och väl mött vid vattnet 2014!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar