måndag 1 april 2013

Kylig premiär på kusten

Förmodligen finns det inget heligare datum för en västkustfiskare än 1 april då havsöringen åter är lovlig i havet. I år, efter en riktigt lång vinter kändes längtan efter havets silver extra stark. Därför kändes det lite extra snopet att den tilltänkta premiärviken i Tumlehed visade sig vara täckt med is. Men inte gav vi upp för det. En snabb förflyttning till ett annat säkert kort i närheten av Fotöbron på Hönö.

Leif nöter på i kylan
 
Taktiken blir att söka öringen på grunda partier där vattnet blivit något varmare i det intensiva solskenet. Det ger ganska snabbt resultat. Har ett par påslag av mindre fisk utan att lyckas kroka dem  och jag tappar också en liten öring innan en något större fisk på 30cm behagar kliva på.

Ett par kast senare är det dags igen. Denna gång är det en lite bättre fisk på strax över 40cm som kan landas och återutsättas. Vi fortsätter fiska av grundpartierna, missar ett antal öringar men lyckas tillslut landa ytterligare 2 fiskar. Flugan för dagen, en snabbt fiskad Mickey Finn.

Sammanfattningsvis en lyckad premiär med helt ok resultat med tanke på förutsättningarna men framförallt en go dag i solskenet med ett mycket gott fiskesällskap.
1 kommentar :

  1. Härligt Anders! Vi kammade noll idag ute på Marstrand, men vädret var ju helt underbart :)

    SvaraRadera