lördag 21 juni 2014

Midsommaröring

Vaknar tidigt denna midsommarafton. Familjen sover djupt och jag tassar ut, greppar spöt och hoppar in i bilen. Har varit utan fiske i ett par veckor och jag tar helt enkelt chansen att fiska några timmar innan familjen vaknar och det är dags att förbereda för midsommarfest.

Kliver ur bilen och börjar sätta ihop spöt, stannar upp en stund och lyssnar på fågelsång och njuter av stunden.


Väl framme vid ån ser jag enstaka nattsländor och en och annan dagslända. Ingen fisk visar sig. Väljer att fiska av en kraftig fors nedströms med en liten streamer med brun vinge och en kropp av silver. För varje nytt kast repar jag av lite mer lina. Framför en sten exploderar vattnet och spöt flyger nästan ur handen! En av åns större öringar gör flera tunga rusningar i starkströmmen. Det fräser i vattnet och det fräser i rullen, jag får springa efter. Öringen stångar i djupet och jag kan bara hålla emot. Får följa öringen längre nedströms och lyckas efter en stund håva öringen. En av åns riktigt vackra öringar.


Jag sitter en lång stund innan jag går tillbaka till bilen. När jag kommer hem sover familjen fortfarande. Det är midsommar och livet känns hoppfullt...

1 kommentar :